Kozmikus Szellemlovas - Baba Thanosnak meg kell halnia!

img_20221104_192435.jpg

Író: Donny Cates

Rajzoló: Brian Level, Brian Level

Színező: Antonio Fabela, Jordan Boyd

Betűk: Clayton Cowles

Szerkesztő: Jordan D. White

Előzmények

Egy katona volt, aki szemtanúja volt családja meggyilkolásának, háborút vívott Megtorlóként New York sötét utcáin terroristák, bűnözők, szuperhősök, gaztevők, szupergonoszok ellen, aztán meghalt, amikor Thanos megjelent. A Pokolba került, ahol Mephisto már várta, és felajánlotta neki a Bosszú Angyalát, így Szellemlovassá vált, majd Galactusnak hála kozmikus hatalomra tett szert, a távoli jövőben pedig Thanos jobb keze lett, ahol ismét elérte a halál Ezüst Utazó által.

Most - Valhalla

Az egyik istenség éppen egy halandó férfi fejét csapkodja a falhoz, de a férfi, aki nem más, mint Frank Castle, bírja az ütéseket, és vigyorogva jegyzi meg, hogy mégis minek az istene ez az asgardi? Az állandó dumáé? Frank egy egyszerű mozdulattal átlendíti maga fölött az asardit, aki meglepődve kérdi meg, hogy hol tanult így verekedni Frank. Frank csak annyit válaszol, hogy Thanostól... és az amerikai tengerészgyalogosoktól.

Nem sokkal később Frank a Bifrost mellett ül, akit Odin szólít meg, hogy mégis hogy merészelte megverni Koldaxe-t, aki egy nagyon nagy hősnek számít, ugyanis az élőholtakat tartotta vissza. Odin nem érti, hogy Frank mégis miért ilyen ellenséges mindenkivel. Frank elmondja, hogy nem kérte, hogy Odin a Valhallába hozza a lelkét, ugyanis ő a Valhallában van, a családja viszont ugyanúgy halott. Odin hisz Frank-ben, és a férfit egy csarnokba vezeti, ami tele van fegyverekkel, és ott áll Kozmikus Szellemlovas láncai és motorja is.

img_20221104_192344.jpg

Frank azt az üvegbúrát figyeli, amit a fején viselt, aztán hirtelen átváltozik a feje egy égő koponyává. Ez az egész átváltozás Odinnak volt köszönhető, így miután Szellemlovas újra visszanyeri eredeti bosszúszomjas mivoltát, felhúzza az üvegbúrát a fejére, majd ráül járműjére, és megkéri Odint, hogy küldje vissza abba az időpontba és arra a helyre, ahol mindez a hülyeség elkezdődött. Így hát Frank téren és időn át a Titánon találja magát.

A múltban - a Titán

Frank pillanatok alatt abban a városban találja magát, ahol éppen egy nő halad el mellette, egy csecsemőt szorítva magához. Frank éppen azon gondolkozik, hogy vajon min is mehetett végig Thanos, amiért ilyen gyilkossá és gonosszá vált?

A kisded csendben szuszogva aludt az ágyában, Frank pedig éppen lőni készült, ám a baba Thanos a fegyverének kattanását meghallva már rá is vetette magát a férfira, és úgy püfölte ahogy csak tudta. Frank nem riadt meg és Szellemlovassá válva megparancsolta a fiúnak, hogy nézzen mélyen a szemébe. Ám sajnálatos módon a baba még ártatlannak számított. Thanos nem igazán érti, mi történt, így Frank leüti őt, de mivel lelőni nem képes, magához láncolja - ugyanis úgy hiszi, hogyha a gyerek itt marad, akkor gonosszá válik -, és visszatér motorjához.

20221104_192027.jpeg

A múlt - Markus-Centauri (10 perccel a bolygó pusztulása előtt)

Frank és a baba Thanos egy kocsmában ülnek, és a sorozatgyilkosokról beszélgetnek a kocsmában lézengőkkel, akik egyáltalán nem értik a sorozatgyilkos fogalmát. Frank Thanosnak kér egy italt, ám a kocsmáros nem akar adni neki, mert ő egy kis gyerek. Frank csak annyit válaszol, hogy higgye el, ő elég idős, és foglalkozzon a saját kibaszott dolgával.

A kocsmáros a főnökéért indul, aki nem éppen egy súlyban van Frankkel, mivel kb. háromszor nagyobb és testesebb a férfinél. Amint a főnök felkapja Franket, a kicsi Thanos egy törött üveggel ugrik rá. Szellemlovas időben magához rántja Thanost, aki nem érti újfent a helyzetet, ugyanis ő egyáltalán nem számított volna gyilkosnak, ha megöli a főnököt, mivel a bolygó úgy is elpusztul.

20221104_192047.jpeg

Odakintről hirtelen kiáltások hangzanak fel, és hirtelen Galactus jelenik meg a látóhatáron. Szellemlovas azonnal elindul Galactus fejéhez, hogy beszéljen a Világok Falójával, ám az óriás kozmikus sugarakkal egy kicsit megpörköli Szellemlovast és Thanost. Galactus nem érti, hogy lehet az, hogy a két halandó túlélte a sugarakat. Frank elmagyarázza, hogy már nagyon régóta ismerik egymást, és ő adta neki a kozmikus erőt, mert egy időben a hírnöke volt. Az óriás azt sem érti, hogy miért lett a kis Thanos szövetségese, hiszen évezredekig vadásztak rá együtt. Frank megnyugtatja, hogy van egy terve, ám Galactus kéri a gyermeket, és elmondja a férfinak, hogy majd ő megteszi, amit Franknek kellett volna megtennie: megöli Thanost. Ám mielőtt Galactus és Frank egymásnak esnek, megjelenik Uatu.

A Szemlélő elmondja, hogy azért jött, hogy lássa azt, amikor egy halandó meghozza az élet és a halandók legrosszabb döntését. Franknek elege lesz, és ott hagyja a két "nagyfejűt", mondván hogy majd ő felneveli Thanost. Uatu csak erre várt, és elmondja a férfinek, hogy azzal, hogy ezt a döntést választotta, létrehozott egy idővonalat, ahol a Megtorló segített Thanos felemelkedésében.

img_20221104_192411.jpg

Ebben a percben Frank a földbe csapódik, és amikor felnéz a Galaxis Őrzőit látja maga fölött (Kábelt, Marvel Kapitányt - Kamala Khant Amerika Kapitány pajzsával, VasGrootot - aki valójában Mordály, aki Groot testéből készítette a páncélt magára, Horwardot, a Bulldózert - aki a Cytorrak kristály megszállt és Jubileet). Rövid harc tör ki a csapat és Frank között, ám az Őrzők elfeledkeznek Galactusról, aki egy pillanat alatt elporlasztja őket. Szerencsére Kábel túléli a küzdelmet, összezsugorítja Galactust, betölti a fegyverébe és egyszerűen csak kilövi az űrbe, majd miután elvégezte dolgát, visszatér a jövőjébe.

Frank azonban nem nyugodhat meg, mivel a hátába egy újabb sugár csapódik. Egy másfajta Kábel jelenik meg a jövő egy másik Galaxis Őrzői csapatával (Köpennyel és Karddal, a Lénnyel, Gambittal és Karmazsin Dinamóval). Szellemlovas könnyű megoldást választ: odadobja a kicsi Thanost Uatunak, majd kozmikus erejét használva eltörli a Galaxis Őrzőit, de újabb csapatok jelennek meg a legkülönbözőbb tagokkal - X-23, Dr. Strange, Árnyék, Küklopsz, Holdlovag, Kardfog, Jean Grey, Vasember, Hulk, Beta Ray Bill, Daredevil, Pókember, Vízió, Ezüst Szamuráj, Penge, a Bosszúállók legtöbb tagja, Árész és még sokan másokat nagy harcok árán, de legyőz. Viszont a kb. kétszázadik csoport legyűri Franket, de ez sem sokáig tart, mivel a kicsi Thanos kiszabadul Uatu szorításából, és péppé veri az egész csapatot. Már csak a nagyon-nagyon öreg Kábel fekszik majd csak darabokban, és utolsó erejéből elmondja Franknek, hogy a férfi nem érti, hogy azzal, hogy életben hagyta Thanost mit tett. Mire mondata végéhez érne, darabokra robban. Frank mögött egy izmos, lila bőrű kolosszus áll Megtorló ruhában, fegyvert szorongatva, aki nem más, mint Thanos, aki épp egy portálból lép ki, és csak annyit mond Franknek, hogy "Helló apa! Bocs, hogy késtem!"

20221104_192153.jpeg

Nem tudni mikor - egy ismeretlen bolygón

Megtorló Thanos átvezeti fogadott apját és a kicsi Thanost a portálon, és egy gyönyörű, virágokkal és gyümölcsfákkal teli, zöldellő völgybe vezeti a párost. Az idősebb Thanos elmondja, hogy ezt ők ketten hozták létre, de egy fa alá mutatva elkeseredik, ugyanis ott áll Frank sírja, amire csak ennyi van írva: CASTLE, alatta pedig ∞ (ami egy végtelen jel, és talán azt mutatja, hogy Frank mint Kozmikus Szellemlovas végtelen ideig élt). Thanos elmondja, hogy megtalálták a Mennyek kapuját, és megmentették Franket a Bosszú Szellemének uralmától, ám valami történt. Frank ebben a pillanatban leinti Thanost, nem szeretné hallani a halálának történetét.

Frank ebben a percben a távolban füstöt pillant meg. A szirt szélére rohan, és ekkor egy hatalmas várost pillant meg, ami romokban hever, és aminek közepén a Megtorló Thanos szobra áll. Thanos elmondja, hogy innen mentek vissza Kábelék a múltba, és próbálták Franket megölni, és ő csak megbüntette a város lakóit, és fogalma sincs, hogy Thanos és Frank jövőbéli énje mit védtek meg. Ekkor egy házra mutat, amelynek tornácán egy férfi és egy nő áll. Frank egyből megismeri önmagát és feleségét.

Thanos elmondja, hogy miután Frank felemelte Thanost, és magával vitte a Titánról, a Föld felé vették az irányt, ahol Thanos meggátolta, hogy megöljék az itt élő Franket és családját. Frank nem igazán akarja elhinni, hogy ez valóság, és minden szomorúságot, gyötrelmet és kínt, szenvedést, fájdalmat Thanosra fog. Felemeli a kicsit és a fejére irányítja a fegyvert, eldönti, hogy lőni fog, mivel Thanos az, aki ezt a sok fájdalmat megtette vele.

Thanos egy egyszerű ütéssel leteríti a férfit, elveszi tőle a fiatalabb Thanost, majd felemeli Frank fejét és közli vele, hogy nem öli meg... hiszen itt állandó helye van mellette, mint a hírnöke.

Thanos a kezét nyújtja Franknek, ám a férfi a kozmikus erejét használva a város romjai közé taszítja a felnőtt Titánt. Frank nemet kiabál Thanosnak, aki közli vele, hogy sajnos akkor meg kell, hogy ölje. Néhány ütés után térdre kényszeríti Thanost a Szellemlovas és kozmikus erejével az összes ruhát leégeti róla, majd egy szóval szénné égeti Thanost.

20221104_192244.jpeg

A romok közül egy fiatal lány jelenik meg, aki a Hope (remény) nevet viseli. A lány elmondja, hogy ő Kábel lánya, és nagyon régen nem látta apját. Egy dobozt nyom Frank kezébe, és elmondja, hogy ezzel képes az időben utazni, és ha találkozik az apjával, akkor adja át neki.

Múlt - újra a Titánon

Frank és a kicsi Thanos újra a Titánon találja magát, ahol a férfi visszateszi a kicsit az ágyába. Thanos nem éppen a legboldogabb Frank döntése miatt. Frank viszont megígéri, hogy többször rá fog nézni a fiúra.

Amint kilép a szobából egy régi ismerős fogadja Halál Úrnő személyében, aki megköszöni, hogy visszahozta a kicsit. Szellemlovas nem érti, hogy Halál Úrnő miért pont Thanost választotta, miért pont hozzá vonzódik. A Halál elmagyarázza, hogy ennek több oka van, és nem csak egy gyermeket választott.

Frank lassan elsétál, felpattan motorjára, és újra útnak indul téren és időn át.