Megtorló Háborús Naplója - Punisher's War Journal

 the_punisher_2099_001_22.jpg

Név: Megtorló Háborús Naplója

Jelenlegi tulajdonosok: Frank Castle

Figyelemre méltó alternatív valóságbeli tulajdonosok: Jake Gallows, Trust

Előző tulajdonosok: Francis Castle (928-as Föld), Francis Castle (1059-es Föld)

Típus: Dokumentum

Eredet: Frank Castle írt egy naplót a Megtorlós küldetéseiről

Alkotó: Carl Potts (Író, Rajzoló)

Első megjelenés:

Eredet

Karrierje alatt Frank Castle egy naplóba írta le minden megjegyzését, meglátását, észrevételét és küldetéseit, amelyet Háborús Naplónak nevezett.
Az első 8 bejegyzés Frank családjának meggyilkolását és a bosszúállást öleli át.

Ellopott napló

Később a Bizalom (Trust) nevű csoport ellopja a naplót.
Hihetetlen sok bűnözőnek és gonosztevőnek fájt a foga a napló megszerzésére, hiszen nem csak a meggyilkoltak neve állt abban, hanem jó nagy adag adat is, amelyek a maffia családok titkait tartalmazta.
A Bizalom csoport igen sok ál-naplót készített a megvezetés céljából. Az eredeti naplót egy cementágyba temették egy új épület alapozásába, ahol évekig pihent.

Az új Napló

Frank idővel új bejegyzéseket írt, amelyekbe most már Pókember módszereit is rögzítette.

Újra felfedezés a 2099. évben

A cementbe ágyazott naplót a 2099. évben a Publikus Szem rendőre, Jake Gallows fedezte fel.
A napló elején ez állt: "Aki megtalálja ezt, szolgáljon annak úgy, mint nekem előtte, és folytasd a munkám."
Jake-et a napló inspirálta arra, hogy a 2099. év Megtorlójává váljon. A napló segítségével volt képes megbosszulni a családja meggyilkolását.
Ám miután Jake eltűnt a Shield által, a Háborús Naplónak nyoma veszett.

Ismert bejegyzések

10

A Szerelő volt az én zseni tudósom Vietnámban. Egy különleges ember volt, aki hihetetlenül értett a fegyverek és robbanószerek megalkotásában. Egy zseni, akinek az élete majdnem véget ért egy bányában, a Quang Tri tartományban. Amikor találkoztam vele, csak ennyit mondott: Fiúk, nézzetek meg minket... Minket csak egy dologra tanítottak... Ölni.

381

Frissítés: négy embert már megölt egy mesterlövés, aki önmagát Megtorlónak nevezi. Hiába, nem igazán öregbítette a gyilkosságaival a hírnevemet.

Ismeretlen bejegyzésszám

A jelenlegi küldetésem, hogy végezzek Köpennyel és Karddal. Új kábítószert csempésztek az utcára, az iskolások számára, és tudomásomra jutott, hogy a Szentlélek-templom a kiinduló pont, amelyet Köpeny és Kard védenek. Homályosan rémlik, amikor meg akartam ölni a Vezért, hogy találkoztam már velük. Kábítószer hatása alatt álltam, és amikor visszatért a tudatom, már mindhárman eltűntek. Egyszer s mindenkorra le kell számolnom velük, hogy megfizessenek bűneikért.

451

A Kicsi Gene Durante egy középosztályos drogdíler, akinek az a célja, hogy a felsőbb körökbe kerüljön. A szívére célzom. Ötöt már lelőttem. Paulie Farrt, Vinnie Conrant és másik hármat. Így a drog már sosem fog az utcára kerülni.

Ismeretlen bejegyzésszám

Kona partjai. Jerry bácsi a legrosszabb, akit Frank Sinatra óta hallottam, de viszont a táncosok jók voltak. Jerry bácsi azt tervezi, hogy az ingatlan árakat felemeli, mivel jelenleg a megvásárolható házak ára mélyen a béka segge alatt van. Úgy hiszem, beszélni fog néhány konai lakossal. Jerry Lewis Lee egy őshonos vállalkozó, aki 1969-ben nyitotta meg az első éttermét, és most a szállodák és a legtöbb ingatlan tulajdonosa. Úgy gondolom, hogy részt vesz a fegyverek szállításában a Yakuza számára.

2002. október 15.

Sikerült találkoznom Tomas-szal Detroitban. A probléma az, hogy nem akarom megölni őt. Még nem. Ő tudja annak a nevét, akire szükségem van.

1214 (a 7642-es Realitásban)

Megkérdeztem Microt, hogy milyen információja van Riverdale-ről. Teljesen ismeretlennek tűnik neki ez a név. Kétszer is ellenőrizzük fegyvereinket és belevágunk... Ki tudja, milyen szenny vár ott minket.

Ismeretlen bejegyzésszám

Rövid utazás után elértük a célt. Micro a kocsiban vár. A hatóságokat már figyelmeztettük. Fontos, hogy gyorsan végezzünk, amíg a rivális banda ide nem ér. Teljesen más Riverdale-re emlékszem. A graffitik nem voltak az iskola falán.

06794 (a 7642-es Realitásban)

Minél hamarabb el kell hagynunk ezt a területet. Már hallom a távolban a helikopterek zaját. Megígértem, hogy futni hagyom ezt a rohadékot. A csőcselék követői majd szépen eltünedeznek, ő pedig egész hátralevő életében félelemben fog élni miattam. Pszichológiai hadviselés? Miért ne?

22173

Bármi is változtatta meg Pókembert a bűnözőkkel kapcsolatos világképében... jóváhagyom. Mi lesz ha átlépi a határt? Én várni fogok.

122312 (az 1059-es Realitásban)

A ház elhagyatott. A tipp helyes volt. Drog, rossz emberek, két italbolt, egy gyógyszertár, egy kínai étterem. Ez mind az előző héten. A pénz gyorsan elmegy, ha átfolyik a vénádon. Miért pont azt az idős nőt választották? Elképzelem, hogy mennyi kínt, szenvedést és fájdalmat okoztak neki. A tanúk azt mondták, hogy vásárolt. Ugyanazon az úton jött, amin 73 éven keresztül. Egy elrúgott palack hozza tudtomra, hogy megjöttek. Most majd megfizetnek a nylon táskáért, a levesért, a hat dollár és ötvenhét centért, amit a hölgytől elloptak, és azért is, hogy megölték az áldozatukat. Imádkozom az anyjukért.

769446 (7642-es Realitásban)

Miután az áldozatom eltűnt a városból, követtem a nyomait a külvárosba. Mintha csak kalapból húztam volna ki a komédia klubot... Meg is találtam, akit kerestem.

Megjegyzés

- nem ismert valójában, hogy a naplókban mennyi bejegyzés található
- amely realitásokban létezik Megtorló, ott létezik a Háborús Napló is
- Katie Power, azaz Gerjesztő is írt egy Háborús Naplót a 616-os Földön