Marvel Univerzum vs. A Megtorló

20221105_114354.jpeg

Az 1. rész megjelenése: 2010. augusztus 4.

A 2. rész megjelenése: 2010. augusztus 18.

A 3. rész megjelenése: 2010. szeptember 1.

A 4. rész megjelenése: 2010. szeptember 15.

Író: Jonathan Maberry

Borító, rajzoló és tinta: Goran Parlov

Színező: Lee Loughridge

Betű: Cory Petit

Szerkesztők: Axel Alonso, Sebastian Girner, Joe Quesada

Realitás: 11080-as Föld

1. RÉSZ

"Ez a világ most. Ennyi maradt belőle. Ahogy én tudom."

Egy poszt-apokaliptikus világban járunk, ahol a Megtorló azt a feladatot kapta, hogy a kannibalizmusra áttért hősöket és gonosztevőket vadássza le.

New Yorkban Frank éppen Deadpoolt üldözi már két napja. Már többször is sikeresen elkapta, de Wade állandóan újjáéledt a regeneráló képességének hála. Most azonban Frank új cselt eszelt ki: darabokra vágja Wade-et, és a város különböző helyein ássa el őket.

Senki nem tudja, hogy honnan jött ez a vírus. Azt viszont tudva levő, hogy öt évvel ezelőtt kezdődött minden, amikor Pókember Rinóval küzdött a Madison Square Gardenben, ahol Peter legyőzte ellenfelét, és a meglepett több ezres közönség előtt kiharapott egy darabot a melák nyakából.

img_20221105_114814.jpg

A Fantasztikus Négyes azonnal a helyszínre sietett, és elfogták, majd a Baxter-épületbe vitték Petert. Reed hosszabb idejű tanulmányozás után kijelentette, hogy ez nem zombi vírus. Igaz, hogy harapással terjed, de a vírus megtartja a személy gondolkodását, viszont veszélyes kannibállá teszi.

Közvetlenül a hős felszólalása után egy kínai étteremben, Hobokenben Haspók minden vendéget felfal, egy nappal később iskolás gyerekek a Nyack vásárló központban támadnak az emberekre, Daredevil apácákat öl egy templomban. A kormány és a hős közösség hiába tanulmányozta a vírust, nem jutott senki semmire. Tíz nap múlva a veszedelem elterjedt egész Amerikában, újabb tíz nappal később már az egész világra kihatott.

A hősök hosszú éveken át küzdöttek a fertőzöttek ellen, amikor is Megtorlónak meg kellett ölnie Amerika Kapitányt, majd a Lényt felrobbantotta, aki a Baxter-épületben tanyázott, Namor hajókat süllyesztett el, majd a túlélőket megölte, Thor pedig Herkulessel, majd Árésszal is végzett, és feltehetőleg tovább vitte a fertőzést Asgardba. Talán Sue Richardsnak volt a legrosszabb, mivel a saját gyermekeit kellett megölnie a saját erőterével, ugyanis nem akarta őket kitenni a vírus hatásának.

Igaz, hogy nagyon sokan immunisak a fertőzés ellen, de ha egy hős vagy egy gonosztevő elkapja ezeket az embereket, az könnyedén az életükbe kerülhet.

Napjainkban Frank Castle New Yorkban él, a Central Park területén egy elbarikádozott épületben. Napjait azzal tölti, hogy New York lakatlak épületeinek romjai között sétál és fertőzötteket öl. De ez a nap más volt, mivel az egyik épület falán a saját koponya jelét látja meg, ami előtt a földön egy halott, immunis férfi feküdt.

20221105_115312.jpeg

Frank visszagondol arra a napra, amikor minden kezdődött, arra a napra, amikor is elszabadította a vírust.

Sötét este volt, és fülest kapott az egyik barátjától, hogy a Vörös Maffia tagjai nagy bulira készülnek, így hát lecsapott rájuk. Mindenkit lelőtt, majd a táskához lépett, amit meg kellett, hogy szerezzen. Sajnos abban nem volt semmi, de abban a percben valamiféle zöld füst ölelte körbe a termet. Kiderült, hogy a táska tartalma a maffia tagok zsebeiben voltak elrejtve, de most az abban tárolt anyag kiszabadult és a vízzel és levegővel érintkezve a vírus életre kelt. Megtorló önmagán nem tapasztalt semmiféle változást, de később kiderítette, hogy a vírus neve Túlélő 118, amely az áldozat véráramába jutva 118 másodperccel később kannibállá teszi a vírussal érintkezőt. A többi pedig már történelem. Eltelt 20-30 nap, és a világ megfertőződött a Túlélő 118-al. 

Most a Zéró Beteget keresi a várost járva, és reméli, hogy helyrehozhatja hatalmas hibáját, amivel a világ népességének nagy részét kiirtotta, azzal, hogy megmenti a maradék túlélőket.

2. RÉSZ

20221105_115603.jpeg

"Évek óta nem láttam Hulkot. Azóta, hogy Rozsomák majdnem felszeletelte a Goethals hídnál."

A fertőzés kezdete óta 1830 nap telt el.

Frank megtalálta végre Hulkot, aki a Rozsomákkal történt küzdelme után eléggé lestrapáltan néz ki: mellkasát mindenhol vágások tarkítják, ám Rozsomák sem úszta meg könnyedén a csatát, mivel a mutáns egyik kézfeje Hulk nyakában lóg. Frank gyorsan próbál elugrándozni Hulk ütései elől, a behemót azonban elkapja, és kidobja az épület ablakán, ahol éppen harcoltak. Megtorló az íjához nyúl, és átlövi Hulk bal szemét, aki ettől holtan rogy a földre.

20221105_115935.jpeg

Frank fáradtan nézi a zöld óriás tetemét, aztán mintha emberi hangokat hallana. A segítségért való kiáltás egy közeli templomba csalja, ahol egy veremben egy papot és egy kisfiút pillant meg. Már éppen kihúzná őket a lyukból, mire megjelenik Venom, aki be is vág egyet Frank arcába. Frank eltereli a figyelmét ellenfelének egy késsel, majd előkapja pulzus fegyverét, amelyet egy skrulltól szerzett meg korábban, és fejbe lövi Venomot.

A kiáltozás és a robbanás még több kannibált vonz a közelbe, így a triónak menekülnie kell: Frank három gránátot dob a templomba.

A Madison Square Gardennél Frank felfedezi, hogy Deadpool egyik test darabját valaki kiásta, így valószínűleg majd újra meg kell ölnie.

A hármas hamarosan Frank rejtekhelyére ér, ahol a pap elmeséli történetét: egy konyhát vezetett Bronxban, ahová aztán betört jó pár fertőzött gonosztevő, és majdnem mindenkit megöltek. Próbált mindenkit megmenteni, ám végül csak ő és egy fiú maradtak meg. Mindezek ellenére is hisz istenben, és úgy gondolja, hogy Frank érkezése egyfajta csoda. Megígéri, hogy megmentőjével marad, ám egy pillanatra elgondolkozik, amikor meglátja Frank búvóhelyét: belépve a fémkapun a járda mellett karókra tűzve látni nagyon sok szuperhős és gonosztevő fejét.

20221105_120231.jpeg

Aznap este a pap és Frank komoly beszélgetésbe elegyednek. A pap úgy gondolja, hogy nem látja értelmét Frank harcának, mivel ez az egész egyfajta menekülés az elől, amit tett. Persze azt köszöni, hogy megmentette az életét, de valami célt kell, hogy kitűzzön maga elé. Frank azt válaszolja, hogy a cél az, hogy minél több embert megmentsen.

A beszélgetést és az éjszaka csendjét, hamarosan Deadpool töri meg, akit Frank rögtön többször mellkason is lő. Azonban Wade fegyverszünetet kér, Frank pedig mindkét kezénél és mindkét lábánál felszegezi a falra, majd kihallgatja. Wade elmondja, hogy nagyon sok túlélő van még odakint, és valójában a Zéró Beteg küldte őt ide, mivel Zéró beszélni akar vele. Frank nem hisz neki, Wade elmosolyodik és csak annyit mond, hogy Zéró már itt is van. Frank berohan az épületbe, és meglepődik, amikor látja, hogy Pókember fogva tartja a papot és a kisfiút. Pókember a Zéró Beteg.

3. RÉSZ

 20221105_120459.jpeg

Pókember egy ideig farkasszemet néz Frankkel, majd végül elengedi a papot és a kisfiút, és megkéri Franket, hogy hallgassa végig. Peter elmeséli, hogy számos szuperhős és gonosz harcolt egymással Manhattanben, és lassan törzsek alakultak ki mindenhol. Peter a saját törzsét védte, és nem akart beleavatkozni a harcokba, ám másik rombolása veszélybe sodorta a saját törzsét. Neki csak az a fontos, hogy a társait megvédje.

Elmondja, hogy Brooklynban óriási csata volt. Vörös Hulk és a Lény csapatai összefogtak, és három napig harcoltak a Nemzeti Gárda és néhány fertőzött hős ellen. Mivel Amerika Kapitány már kannibállá vált, így a jó oldalt Vasember irányította, ám sajnos páncélja lett a saját sírja, ugyanis odabent ragadt. Még öt napon át kiabált segítségért, aztán éhen vagy szomjan halt.

A gyengébbek, legyen szó fertőzöttről vagy túlélőről, az erősebbek rabszolgáivá váltak. Manhattan pedig elkülönült a többi városrésztől, mivel az alagutakat és hidakat megsemmisítették.

A Halál Királya elrabolta Peter kedvesét, így Peter felajánlja, hogy ha Frank segít, akkor elmondja, hol talál túlélőket, és csak annyit szeretne, hogy békében éljenek a fertőzöttek és túlélők egymás mellett, mivel az eltelt évek alatt nagyon kifáradt a gyilkolásokban.

Néhány perccel később Megtorló elfogadja Peter ajánlatát.

img_20221105_120831.jpg

Másnap Frankhez Skorpió, Deadpool és Fekete Özvegy érkeznek meg, akik elkísérik Franket a manhattani túlélő fogolytáborhoz. Frank 20 túlélőt számol meg, köztük meg is látja Peter társát, Mary Jane Watsont is, aki állapotos. Frank, mesterlövész fegyverével fejbe lövi a túlélőkre figyelőket, de a közelben ácsorgó fertőzöttek rá akarják vetni magukat az emberekre. Frank nem törődve három fertőzött társával, akik küzdenek a többi kannibállal, gránáttal felrobbant mindenkit, majd az emberekhez rohan.

Ám hamarosan már a földön fekszik, és fölötte ott áll a Halál Király, Wilson Fisk.

4. RÉSZ

 20221105_121010.jpeg

Franknek sikerül kiszabadítania a túlélőket, de nem sokkal később megjelenik Sauron, aki aztán leteperi Franket. Megtorló elveszíti eszméletét. Már csak akkor tér észhez, amikor kifeszítve áll Fisk előtt, aki Pókember törzséről kérdezi. Hősünk leköpi Fisk arcát, majd elmondja ellenfelének, hogy akárhogyan is megkínozhatja, akkor sem fog semmit mondani. Frank lábánál Mary Jane sírdogál. 

A pap és a fiú ezalatt felfegyverkezve jelennek meg Fisk táboránál, de nem sok kárt okoznak, bezárják mindkettejüket a többi túlélő közé.

Az épületben Fisk tovább akarja kínozni Franket, egy izzó pengét emel a szeméhez, de Frank hajthatatlan. Végül Fisk mással próbálkozik: megparancsolja Sírkőnek, hogy kínozza meg Mary Jane-t és leendő gyermekét is, hátha akkor Frank beszélni fog. Jane kiszabadul, és magához veszi Sírkő kését, amelyet aztán magára fog.

20221105_121246.jpeg

Valamivel távolabb Deadpoolt láthatjuk egy cellában ülve, amint folyamatosan idegesíti a rá vigyázó Vörös Koponyát. Koponya megelégeli a dumálást, így közelebb megy a cellához. Wade erre várt, és átdöfi egy késsel Koponya torkát. Sikerül kiszöknie, és meg is találja Frank fegyvereit, amelyeket aztán bedob Megtorló elé a terembe. Mögötte azonban megjelenik Sírkő, akit aztán sikeresen lehajít rejtekhelyéről, pontosan Jégemberre. Deadpool kiugrik az emelvényről és gyönyörű káoszt teremt, amely pont elég arra, hogy Mary Jane megmenekítse Franket, aki azonnal a fegyverekhez ugrik.

20221105_121433.jpeg

Sírkő és Jégember elkapták Deadpoolt, Frank csak egy gránátot vág a trióhoz, ami mindhármukat darabokra robbantja. Viszont attól nem kell félni, hogy Wade meghalt, ugyanis majd újra regenerálódik.

A füstből a valódi Megtorló lép elő, felsőtestén a jellegzetes koponya jelzéssel, és minden ellenfelét agyon lövi. Már csak Fisk van talpon, akit aztán egy fejlövéssel elintéz.

Néhány órával később Mary Jane már Peter kezei között van, a pár boldog, hogy újra együtt lehet. Frank azonban nem boldog. Hirtelen fegyvert ránt, félrelöki a papot, aki megállítaná, elrántja Mary Jane-t szerelme elől, és fejbe lövi Petert.

Valamivel később a pap, jó pár túlélő és a zokogó Mary Jane egy tutajon hagyják el Manhattant. A partról Frank Castle néz rájuk, és azt gondolja, hogy neki itt a helye, itt kell maradnia, hogy a szörnyeket megölje, mert ez egy olyan hely, ami sosem gyógyul meg, mert itt gyilkosok élnek, és szörnyek.