Aaron Aikman

4a8e6395446b1905e89495ecdb283072.jpg

Aaron Aikman (31411-es Föld)

Jelenlegi álneve: A Pókember (The Spider-Man)

Hovatartozás: Ikegami Orvosi Központ

Nem: Férfi

Eredet: Emberi mutáció

Állapot: Elhunyt

Foglalkozása: Kalandor, igaszságosztó, tudós, orvos, vegyész

Alkotók: Dustin Weaver (Író, Rajzoló) 

Első megjelenése:

  • Edge of Spider-Verse #3 (2014. Szeptember)

Képességek: Hasonló képességekkel rendelkezik, mint az eredeti Pókember.

Történet

Aaron Aikman egy fiatal, zseniális tudós volt, aki egy másik valóságban élt, mint a Fő Marvel Univerzum. 27 évesen már a világ egyik legjelentősebb kutatólaboratóriumában, az Ikegami-ban dolgozott. Intellektusa révén kísérletezni kezdett a pók-DNS-sel. Ennek végkifejlettjeként összekeverte saját DNS-ét a klónozott pókgénekkel. Aaron pókszerű képességekre tett szert. Kibernetikus páncélruhát tervezett, és ennek a Földnek a Pókembere lett. Aaron romantikus kapcsolatban volt főnökével, Kaori Ikegami-val. E kapcsolat azonban megfeneklett, miután Kaori 10 éves lánya autóbalesetet szenvedett, minek következményeként beállt nála az agyhalál. A feszültség miatt ellentétek alakultak ki kettejük között. Aaron folytatta munkáját az Ikegami-nál, és Pókemberként is harcolt a bűnözés ellen. Kilétét csupán Kaori ismerte.

tumblr_e362fcba08665ea5affff8929e2d2c51_69939e7a_1280.jpg

Aaron az elkövetkezendő hetek során számos emberrablást észlelt, melyeket egy furcsa, kiborgszerű lény, Naamurah követett el. Egy Naamurah elleni vereség után Aaron-nak meg kellett javítania hálóját és öltönyét. Ezt követően sikerült elfognia egy Naamurah-szerű kiborgot, azonban ez a lény, bár hasonlított Naamurah-ra, mégis teljesen más volt. Tanulmányozása során a szálak egykori szeretőjére, Kaori Ikegami-hoz voltak visszavezethetőek. Aaron Kaori laboratóriumába lépett, és szembeszállt vele, mint a Pókember. Végül Kaori elmondta Aaron-nak, mit miért tett: kiborg-implantátumok segítségével megpróbálta újraéleszteni a lányát. Eleinte úgy tűnt, sikerült is visszahoznia lánya elméjét a testébe. Ez az állapot sajnos nem tartott sokáig, mert hamarosan egy furcsa új személyazonosság honosodott meg lánya testében. A lény embereket akart maga mellé, hogy ők is megkaphassák a kiborg-implantátumokat. Kaori azt is elmondta Aaron-nak, hogy hónapokon át tartó megfigyelései alapján több, mint tucatnyi kiborg lény rohangál odakint. Kaori rájött, hogy helytelenül cselekedett, és megbánta, amit tett. Aaron döbbenettől és rémülettől feldúltan rohant ki a laborból, meg akarta állítani a kiborgszerű zombik raját.

Azonban ezen a ponton a Morlun néven ismert Örökös az útjába állt, amikor keresztülhaladt a csarnokon. Aaron csupán annyit tudott mondani, hogy „Ki vagy te?”, mire Morlun azt válaszolta: "A történeted vége".

rco020_1462006924.jpg

A képregényben nem látszik, hogy Aaron-t megölték, de elég valószínű, hogy Morlun végzett vele, mivel Morlun később megjelent a Pókverzumban a többi Pókember ellen harcolva, Aaron Aikman-t viszont nem látták többé.