Abby-L

 20230419_153005.jpeg

Abby-L (616-os Föld)

Igazi neve: Abby-L

Rokonok:

  • Miles Warren (Sakál - Jackal) (alkotó)
  • Gwen Stacy (genetikai klón, elhunyt)
  • Gwen Stacy klónok (más klónok, elhunyt) 

Szokatlan tulajdonságok: A Carrion vírusnak való kitettség miatt múmiaszerű megjelenés

Eredet: Emberi klón

Állapot: Elhunyt

Halál helye: Shea Stadion, Queens, New York 

Alkotók: Fred Van Lente (Író), Minck Oosterveer (Rajzoló)

Első megjelenése:

  • Pók-Sziget: Halálos Ellenségek (Spider-Island: Deadly Foes) #1 - 2011. Október. 

Képességek: Nincs különleges képessége, de a Carrion vírus miatt, akit megérint az meghal.

Történet

Abby-L volt Miles Warren első sikeres kísérlete, amelyet egy ember klónozásából hozott létre. Mivel úgy gondolta, hogy a klónok nem mások, mint üreges héjak, amelyek igazából nem is létezhetnének, Abby-L arra kényszerítette Warren-t, hogy soha többé ne hozzon létre több Gwen Stacy klónt. Ezután Abby-L egy időre eltűnt.

Évekkel később Abby-L azt hitte, hogy Sakál egy olyan dolgot készít, amelyet a Pók-Királynő kényszerített rá, hogy saját céljai felhasználására tudja majd alkalmazni. Miután megtudta, hogy létezik egy másik Gwen Stacy klón, Abby-L megölte és elment Sakál régi laboratóriumába a Shea Stadion-ba.

20230416_210410.jpeg

Mikor Sakál visszatért Parker Kaine-el, egy mutáció alá vetette, amely egy hatalmas szörnyeteggé változtatta egy Tarantula-vá. Abby-L közben mindent a sötétből figyelt. Miután előjött és megmutatta magát régi alkotójának, Sakál megparancsolta Tarantula-nak, hogy ölje meg, de Abby-L a benne lévő Carrion vírus által teljesen eltudta szárítani, és azt hitte halott. Megpróbálta megölni Sakált is, de a csata megrongálta a laboratóriumot és minden felrobbant.

20230419_153011.jpeg

Hamarosan kiderült, hogy Tarantula regeneráló sejtjeinek köszönhetően nem halott és még erősebb lett mint valaha. Abby-L megpróbálta rávenni, hogy őt mentse meg és Sakált hagyja hátra meghalni. Kaine azonban Sakált mentette meg, Abby-L pedig a robbanást követően meg is halt.