Kozmikus Tojás - Cosmic Egg

letoltes.jpg

Hivatalos neve: Kozmikus Tojás

Más nevek: Világ Tojás, Univerzum Tojás, Valóság Tojás

Realitás: 160-as Föld

Teremtés helye: Az Univerzum teremtése előtt

Eredet: A sötétségből teremtve

Az első Tojás létrehozója: Sötétség

Történet

A Kozmikus Tojás talán az egyik legnagyobb hatalommal bíró tárgy a Marvel Multiverzumban. Még a Végtelen Köveknél is idősebb, és talán hatalmasabb is.
Az Első Tojást a Sötétség készítette el, majd nemsokkal később Idő és Szükség (Time and Necessity) születtek meg belőle, akik aztán az Elsőszülötteknek adtak életet, akik aztán létrehozták az Univerzumot.
Kronosz és Ananke hat Kozmikus Tojást alkottak meg, amelyek Időhöz voltak hasonlatosak, és szétszórták ezeket a tojásokat az egész Univerzumban. Ezek közül kettő a Földön található ismeretlen helyeken.
Valójában a Kozmikus Tojás inkább egy anyaméh, majd egy bölcső, amelyből a kozmikus, mindenható hatalommal bíró lények születnek meg.

616-os Föld (de valószínűleg a legtöbb realitásban megtörtént)

Amikor az Univerzum Tudata haldoklott, és az Univerzum összeomolni készült, Galen és társai a Taa bolygóról elindultak, hogy megpróbálják megmenteni, vagy megpróbáljanak valamilyen megoldást találni a pusztulás ellen. Az Univerzum Közepén egy Kozmikus Tojást találnak. Úgy gondolják, hogy hősi halált halnak belehajtva a Tojásba, így aztán talán megmenthetik az Univerzumot. A Tojás ereje mindenkit elpusztít a hajón, kivéve Galent, akit az Univerzum haldokló Tudata megvédett, és a Tojásba zárt. A Tudat elmondta Galennek, hogy mindketten meg fognak halni, ám Galen újjászületik majd a Kozmikus Tojásban. Megtörténik a Nagy Bumm, amely az addigi Univerzumot elpusztítja, de egyből ezután újjászületik Végtelenség, Feledés, Halál, Örökkévalóság, Káosz, Rend és még sok más absztrakt, kozmikus entitás is. A hatalmas robbanás kiveti Galen hajóját, amiben Galen a Kozmikus Tojásban fekszik. Évmilliók alatt Galen metamorfózison megy keresztül, és megszületik Galactus.