Aminedi

 aminedi_earth-616_from_new_mutants_annual_v1_7.png

Aminedi (616-os Föld)

Igazi neve: Ismeretlen

Jelenlegi álneve: Aminedi

Más nevek: Láthatatlan Egy (Invisible One)

Hovatartozás: Sivatagi kard (Desert Sword)

Nem: Férfi 

Eredet: Mutáns 

Állapot: Elhunyt

Identitás: Titkos

Állampolgárság: iraki

Alkotók: Fabian Nicieza (Író), Guang Yap (Rajzoló)

Első megjelenése:

  • Új Mutánsok Évkönyv (New Mutants Annual) #7 (1991. Május) 
  • X-Men Évkönyv (X-Men Annual) #15
  • X-Factor Évkönyv (X-Factor Annual) #6

Képességek: Aminedi képes a fizikai testét a levegőben szálló érző részecskék tömegévé alakítani, ami láthatatlanná és megfoghatatlanná teheti, miközben emberfeletti sebességgel mozog, és borotvavágó szélként csapódik le, amely áthasítja a szilárd anyagokat. Ez a szél hihetetlenül éles volt, még a Haspók (Blob) szinte áthatolhatatlan bőrén is át tudott vágni.

Történet

Aminedi tagja volt az iraki zsoldos csapatnak, a Sivatagi Kardnak (Desert Sword), amikor a Vörös Kommandós (Crimson Commando) vezette a Felszabadító Erőt (Freedom Force). Aminedi megállította Villámot (Super Sabre) és levágta Vörös Kommandós jobb karját, azonban elvesztették a csapat többi tagját, Veil-t és a tudós Kurtzmann-t, akiket Pyro megölt. Sirocco és Aminedi csapdába ejtették Lavinát (Avalanche) és Kommandóst egy hegységnél. Amikor Kommandós állapota rosszabbodott, Lavina csapdába esett két szikla között, bár később mindketten elmenekültek. Haspókot és Pyro-t hagyták elmenekülni, akiket azonban később a Sivatagi Kard elkapott.

Aminedi később kapcsolatba lépett a Legacy vírussal. Végül meghalt a betegségben. Halálát Charles Xavier, Moira MacTaggert és Hank McCoy ismertette. 

Címkék: karakterek, Marvel