Időrengés (Timequake)

timequake_from_blockbusters_of_the_marvel_universe_vol_1_1_001.jpg

Első megjelenés:

  • Mi lenne, ha...? (What If...?) Vol. 2 #35 (1992. Március)
  • Mi lenne, ha...? (What If...?) Vol. 2 #36
  • Mi lenne, ha...? (What If...?) Vol. 2 #37
  • Mi lenne, ha...? (What If...?) Vol. 2 #38
  • Mi lenne, ha...? (What If...?) Vol. 2 #39

Alkotók: Roy Thomas, R.J.M. Lofficier (Írók), Joe Philips (Rajzoló) 

Világ: 7712-es Realitás

A történésekben részt vevő hősök: Fátum Doktor a 772-es Földről, Rozsomák a 9250-es Földről, Vasdroid a 90110-es Földről, Thor a 9260-as Földről

Történet

Egy távoli világban az Időgazdák manipulálták Immortust, hogy egyfajta erőtartállyá váljanak, hogy majd ezt az erőt felhasználhassák a valóság és az idő manipulálására. Ezt az erőt önmagukkal együtt a Limboban rejtették el.

Viszont egy valamivel nem számoltak: a Limbo irányítására való képessége miatt Immortusnak sikerült megmaradt ereje segítségével asztrális önmagát más dimenziókba kivetíteni.

Az Időgazdák védőknek álcázva magukat megállapítják, hogy négy lény létezik külön alternatív realitásokban, akiket el kell pusztítaniuk, így ez elméletileg a valóságok pusztulásához is vezet.

Az első ilyen lény Franklin Richards volt a 772-es Földről, ahol Pókember a Fantasztikus Ötös tagjaként harcolt a bűn ellen. Az Időgazdák meggyőzik az itteni Doomot, hogy segítsen megölni Franklint, ám Immortus asztrális teste a maga oldalára állítja Victort, aki aztán megmenti Sue és Franklin fiát.

Az Időgazdák meg akarják ölni Doomot az árulásáért, ám Uatu megmenti a férfit, és maga mellé veszi.

A második személy, akit el kellett pusztítani, a 90110-es Föld Ultra-Víziója volt. A Gazdák a 31. századi jövőbe utaztak, ahol Korvacot használták fel a gyilkossághoz. Korvac a Kozmikus Bosszúállókat Ultra-Vízióra uszította elmekontrollal, a küzdelemre a Mars holdján, Deimoszon került sor. Hamarosan megjelent az Űrkommandó, amely összecsapott a Kozmikus Bosszúállókkal. A küzdelem során John Fury asztrális énje kiszakadt testéből, és egy tudatalatti parancsot követve ultrahang segítségével visszaállította a Kozmikus Bosszúállók eredeti viselkedését. Ám végül Ultra-Vízió megsemmisült. Szerencsére a második személy ebben a pillanatban ezen világ Vasdrodija lett.

A következő személy a 9250-es Föld Jean Grey-je volt, egy olyan világban, ahol Rozsomák a vámpírok urává vált. Ebben a realitásban Dormammu, S'ym, Nastir'h és a Goblin királynő összefogtak, hogy elpusztítsák a világot, de Jean Grey Főnixként sikeresen legyőzi őket, majd önként a Sötét Dimenzióba kerül száműzetésbe.

Mr. Sinister egy embert klónoz Jeanból, így keresztülhúzza a Gazdák számításait. Később a harmadik személy Rozsomák lett.

A Gazdák a 9260-as Realitás felé vették az irányt, ahol Seth meghódította Asgardot, Thor pedig magára maradt a küzdelemben. Segítségére az előbbi világok Doomja, Vasdroidja és Rozsomákja sietett. A kis csapat megmentette Odint.

Amikor a négyes már együtt volt, Immortus végül megjelent, halhatatlannak nyilvánította magát, felhalmozódott erejével időhullámot indított el, amellyel az összes világot, multiverzumot átírta.

 image041-2.jpg

A halhatatlan Immortus és a multiverzum átrendezése igen nagy problémaként jelentkezett az Idővariációs Hatóságnál. A Hatóság néhány tagja és a 616-os Föld Uatuja ült össze ezen gond megtárgyalására.

Az egyik tag úgy gondolta, hogy anti-Immortus szlogenekkel és szórólapokkal legyőzhető a gonosz, egy másik arra szavazott, hogy egyszerűen változtassák meg Immortus eredetét, hogy ne jelenjen többé veszélyt a kozmoszra. Erre pedig az alternatív négy realitás hőseit használta fel, akik elindultak a Limboba, ahol sikeresen legyőzték Immortust és társait.

Uatu ezek után azt javasolta, hogy vissza kell térni a 31. századba, abba az időpontba, amikor még Nathaniel Richards önmaga volt, és meg kell akadályozni hogy Rama-Tuttá vagy Immortusszá váljon. A Hatóság vezetőhelyettes tagja végül elfogadta Uatu tanácsát, a 31. századbeli Nathaniel pedig törölte Immortus energiáit.