B'Arr

rco021_1468934825.jpg

B'Arr (616-os Föld)

Igazi neve: Herve 'Monk' DuBois

Jelenlegi álneve: B'Arr

Más nevek: Aaron Starr

Nem: Férfi

Állapot: Élő

Hovatartozás: Ruined

Alkotók: Scott Lobdell (Író), Alan Davis (Rajzoló), Mark Farmer (Betűk)

Első megjelenése: 

  • Fantasztikus Négyes (Fantastic Four) Vol. 3 #1 - 1997
  • Fantasztikus Négyes (Fantastic Four) Vol. 3 #20 - 1999
  • Fantasztikus Négyes (Fantastic Four) Vol. 3 #22 - 1999
  • Fantastic Four: Foes Vol. 1 #1 - 2005

Képességek: B'Arr kőpáncélja ablatív bevonatként működött, és tűzállóságot biztosított neki. Emellett emberfeletti erővel és kitartással rendelkezik.

Történet

B'Arr a Ruined csoporthoz, az egykor a Földön aktív lények közé tartozott, de bizonytalan körülmények között egy másik dimenzióba száműzték Kr.e. 9000-ben. A modern párizsi ásatások során olyan romokat tártak fel, amelyek valójában a Ruined száműzetésébe vezető ajtót is tartalmazták. Kiszabadulásuk során a Ruined több, a romok feltárásában jelenlévő személyt is birtokba vettek.

20230402_094644.jpeg

B'Arr átvette Herve Dubois irányítását. Avatárja köves páncélt kapott, amely a fejét, vállát, kezét és lábát takarta. Erőszintjének növekednie kellett volna az idő múlásával, de a Fantasztikus Négyes túl hamar megállította a Ruined csoportot ahhoz, hogy az utóbbiak elérhessék képességeik csúcsát.

20230402_094719.jpeg

Az időben és téren átívelő kalandjaik után Párizsban felbukkanó Fantasztikus Négyes megdöbbenve tapasztalja, hogy a város csontból és kőből készült ősi építménnyé változik. Gyorsan rájönnek, hogy ez a Ruined lények munkája, azok a másdimenziós lények, akik ellen harcoltak legutóbb, amikor Franciaországban voltak. Elhatározták, hogy kivizsgálják a történteket, a Fantasztikus Négyes elmerészkedik a Kongói Demokratikus Köztársaság ásatási helyére, ahol a Ruined ősi kriptáját megbolygatták. Hirtelen megzavarja őket Reno, a francia titkosszolgálat ügynök érkezése, aki a jelenlegi válság megoldását keresi. Megállapodva, hogy együttműködnek, találnak egy ősi feliratot, amely valamiféle szertartást ábrázol, amelyben Yvette Diamond látható, az a nő, akit a Ruined tagjai kényszerítettek, hogy segítsen nekik legutóbb.

20230402_095330_2.jpeg

Eközben a Musée de Cluny mellett Margali Szardos cigány varázslónő Arlisse-el az oldalán menekül a Ruined elől. Hirtelen Stem, B'Arr és Exalt jelenik meg előttük. Miközben Margali meg akarja védeni magát, a Ruined Arlisse-t ügynökükké tették, egy lénnyel, aki Katarnak hívja magát. Hamarosan B'Arr és Exalt megtámadja Johnny Storm-ot. Johnny felismeri, hogy a Ruined csoport birtokolják áldozataik holttestét, és úgy érzi, képtelen ártani nekik. A Fantasztikus Négyes többi tagja harcba száll a Ruined tagjaival, aztán Johnny egy hatalmas robbanással lerombolja a Ruined templomát.

A templom lerombolásával Párizs helyreáll a normális kerékvágásba. Később, amikor a hatóságok megérkeznek, Johnny megdöbben, amikor látja, hogy Arlisse-t a Ruined többi tagjával együtt elviszik.

Címkék: karakterek, Marvel