Amergin Glúingel

20230409_192031_2.jpeg

Amergin Glúingel (616-os Föld)

Igazi neve: Amergin Glúingel

Hovatartozás: Avalon

Rokonok:

  • Milesius (apa)
  • Anthony Druid (leszármazott)
  • Sebastian Druid (leszármazott)

Nem: Férfi

Eredet: Misztikusan felerősített ember

Állapot: Elhunyt

Polgárság: Milesian, Avalon (Túlvilág)

Foglalkozása: Mágus, Avalon magas druidája

Alkotók: Steven Grant (Író), Greg LaRocque (Rajzoló)

Első megjelenése:

  • Bosszúállók (Avengers) Vol. 1 #225 - 1982. 
  • Bosszúállók (Avengers) Vol. 1 #226 - 1982.

Képességek: Varázserővel bír.

Történet

Amergin az Avalon Druidák tagja volt, és egyedüli védője az extra-dimenziós Fomor fenyegetésnek. Dr. Druid hirtelen megjelenik a Bosszúállók találkozóján, és Vasember kivételével mindenkit, akire a varázsereje nem tud hatni, a 12. századi Avalonba szállít, ahol megtalálják egykori csapattársukat, a Fekete Lovagot. Amergin, Avalon varázsló-uralkodója és Dr. Druid őse elmagyarázza, hogy az extradimenzionális sziget az utolsó védelmi vonal a Föld és a szörnyű Fomor birodalma között, és a segítségükre égetően szükség van. Mielőtt a hősök stratégiát dolgoznának ki, a Fomor támad, de a Bosszúállóknak sikerül legyőzniük őket. Megtorlásul egyik ellenségük, Cethlann megidézi férjét, Balor-t, egy tomboló lényt, akinek egyetlen szeme olyan sugarat bocsát ki, amitől Thor és Amazon (She-Hulk) eltűnnek. A zűrzavarban Bres, a Fomor prekognitív tagja megszállja Amergint.

20230409_192101_2.jpeg

Bres, Dr. Druid megölésével azt akarja elérni, hogy csapdába csalja a Bosszúállókat a múltban, de tervei tönkremennek, amikor a Balor által száműzött Thor és Amazon újra megjelennek a Bosszúállók kastélyában, és legyőzik őt. A legerősebb tagjai nélkül a többi Bosszúállót visszaszorítja az óriás Balor, aki ezután új szövetséget köt Fomor társával, annak ellenére, hogy bebörtönözték. Amergin előállítja a Gonosz Szemet, Avalon titkos fegyverét, amely elnyeli Balor erejét és a Fomor ellen fordítja.

20230409_192151_2.jpeg

Végül Amergin elesik az Elathan-nal vívott csatában, de átadja a Szemet a Fekete Lovagnak, aki arra használja, hogy lezárja a Földre vezető kaput, látszólag az élete árán. A Bosszúállók a jelenben újra egyesülnek, ahol Dr. Druid felfedi, hogy a Fekete Lovag a 20. században újra életre kelt, eredeti testét helyreállították.

Címkék: karakterek, Marvel