Marguerite Hellbender

totally_awesome_hulk_vol_1_2_textless.jpg

Marguerite Hellbender (616-os Föld)

Igazi neve: Marguerite Hellbender

Más nevek: Lady Hellbender

Rokonok:

  • Fabien Hellbender (apa)
  • Névtelen anya (elhunyt)

Nem:

Eredet: Seknarfian

Állapot: Élő

Szokatlan tulajdonság: az arca bal oldalán egy nagy sebhely található

Foglalkozása: Seknarf Nine szörny királynője

Alkotók: Greg Pak (Író), Frank Cho (Rajzoló)

Első megjelenése:

  • Totally Awesome Hulk #1 - 2015. December
  • Totally Awesome Hulk #2 - 2016
  • Totally Awesome Hulk #3 - 2016
  • Totally Awesome Hulk #4 - 2016
  • Totally Awesome Hulk #1.MU - 2017
  • Monsters Unleashed Vol.3 #2 - 2017
  • Monsters Unleashed Vol.3 #3 - 2017
  • Monsters Unleashed Vol.3 #4 - 2017
  • Monsters Unleashed Vol.3 #5 - 2017
  • Venom Évkönyv (Venom Annual) Vol.2 #1 - 2019

Képességek: Emberfeletti erővel rendelkezik.

Fegyverek:

  • Kard
  • Buzogány
  • Seknarf Ten Megazak Beastbreaker
  • Szimbióta elleni kesztyűk 

Történet

Marguerite Hellbender gyermekkorában a Tejútrendszer egy azonosítatlan bolygóján élt szerencsejáték-függő apjával és háziállatként tartott szörnyével, Beez-zel. Adósságai fedezésére Marguerite apja elvitte Beez-t egy gladiátor-arénába, ahol a vadállatok halálukig tartó harcokat vívtak. Beez-t Marguerite előtt ölték meg, aki teljesen kikészült a látottak miatt. Az apja nem csak, hogy könyörtelenül tette ezt szeretett kedvencével, de még Beez ellen is fogadott, hogy még több pénzt nyerhessen. Emiatt a gyermekkori trauma miatt Marguerite harcossá vált, majd Seknarf Nine kormányzója lett. Egy galaxist átívelő kutatásba kezdett különböző ritka szörnyek után, hogy eljutathassa őket egy rejtett menedékbe a bolygóján. Hamarosan Fin Fang Foom után ment a Földre két csatlósa, Gnasher és Gasher kíséretében. A két bestia megtámadta Amadeus Cho-t, akinek végül sikerült megállaítania őket Amazon és Miles Morales segítségével.

rco027_1468900381.jpg

Lady Hellbender ezután megtámadta a hősöket. A nagy harc következtében Amadeus-ban elhatalmasodott a düh, ami majdnem Lady Hellbender megölését eredményezte. Pókember és Amazon próbálta megállaítani Amadeus-t, de nem jártak sikerrel. Végül Amadeus testvérének sikerült megállaítania Hulk-ot. Lady Hellbender ezután tisztázta szándékát, felfedte szörnygyűjteményét a Destromundo parancsnoki hajóján, majd elárulta küldetésének egyetlen célját, miszerint össze akarja gyűjteni az összes szörnyet, hogy visszavigye őket a Seanad Nine-be, ahol szabadon élhetnek. Elmondta azt is, hogy azért jött a Földre, hogy elfogja a legnagyobb szörnyeteget, Fin Fang Foom-ot.

rco020_1468985575.jpg

Nemsokkal a szörnybemutató után megjelent Fin Fang Foom. Míg Lady Hellbender hátradőlve figyelte az eseményeket, Hulk megküzdött Fin Fang Foom-mal. Végül Hulk-nak sikerült győzedelmeskedni a harcban, és így ezáltal bebizonyította, hogy Hulk a legerősebb szörnyeteg a Földön, így Lady Hellbender elfogta őt is egy elmekontrolláló eszközzel. Amikor a bolygó elhagyására készült, Lady Hellbender elengedte az összes elfogott szörnyet, hogy lelassítsa Hulk szövetségeseit, akik megpróbálták megmenteni őt. A Hulk hátába helyezett nyugtató korong nem bizonyult elég hatékonynak, így ő kiszabadult a fogságból, és megállította a szörnyeket. Lady Hellbender visszatért a helyszínre, és elfogadta, hogy Hulk nem hajlandó csatlakozni hozzá, bár, amikor útnak indult a hajójával, emlékeztette Hulkot, hogy hívja fel, ha meggondolja magát.

Monsters Unleashed

Lady Hellbender egy "távoli csillagrendszer ismeretlen bolygóján" harcolt a Chitauri Cirkus őrei ellen, és Vakondembert is legyőzte. Megküzdött Elsa Bloodstone-nal is, ám egy nagyobb harcot követően Kid Kaiju közbeavatkozott, és Lady Hellbender elteleportálta őt és saját magát az Új Intelligencia néven ismert gazemberek csoportjához (Mister Sinister, M.O.D.O.K. 2.0, Őrült Gondolkodó - Mad Thinker, A Vezető - The Leader).

006_019.jpg

Nemsokkal később megérkezik a helyre Elsa Bloodstone és Vakondember (Mole Man) is, és ismét megküzdenek Lady Hellbender-rel. Sikerül felülkerekedniük rajta, és megszöktetik Kid Kaiju-t. 

Venom

Valamikor réges-régen Lady Hellbender célba vette Venom-ot. El is küldte két szörnyét, Gnasher-t és Gnash-t, hogy harcoljanak vele. Bár Venom legyőzte a két bestiát, Lady Hellbender-nek még is sikerült elfognia Venom-ot, és elválasztania őt Eddie Brock-tól.

rco010_1564618997.jpg

Lady Hellbender-t nem igazán nyűgözte le a szimbióta, ezért úgy ítélte meg, ő egy korrupt parazita, amely túl gyenge ahhoz, hogy uralja gazdáját. A nő beleszeretett Eddie-be, és megpróbálta elcsábítani. Amikor azonban Eddie ismételten elutasította az közeledését, a nő úgy döntött, hogy akarata ellenére felveszi őt a gyűjteményébe. Eddie újraegyesült a Venom-mal, és le akarta igázni Lady Hellbender-t. A nő ismét szétválasztotta őket, és kilökte a szimbiótát a hajója légzsilipjéből, de döbbenetére Eddie is kiugrott utána. Lady Hellbender le volt nyűgözve, és beismerte, hogy tévedett kettőjükkel kapcsolatban, és úgy döntött, hogy visszatér, és mégis felveszi a Venom-ot a gyűjteményében, de, persze, csak azután, hogy legyőzte a dühös szimbióta által szabadon engedett példányokat.

marguerite_hellbender_earth-trn912_from_marvel_s_guardians_of_the_galaxy_video_game.png

Marguerite Hellbender (Earth-TRN912)

Igazi neve: Marguerite Hellbender

Jelenlegi álneve: Lady Hellbender

Hovatartozás: Hellraisers

Nem:

Állapot: Élő

Első megjelenése:

  • Marvel: A Galaxis Őrzői - 2021. október 26. (Videojáték)

Képességek: Emberfeletti erővel rendelkezik.

Történet

Marguerite Hellbender különféle állatfajokat gyűjtött az univerzum minden tájáról. Miután a Galaxis Őrzői megsértették őt, vérdíjat rótt a fejükre.

Megjegyzések

A játékban Sarah Levesque adja Lady Hellbender hangját.

Címkék: karakterek, Marvel