Dar-Benn

 20230412_164540_2.jpeg

Dar-Benn (616-os Föld)

Igazi neve: Dar-Benn

Hovatartozás: Imperial Kree Army

Nem: Férfi

Eredet: Kree

Állapot: Elhunyt

Halál helye: Kree-Lar

Polgárság: Kree Birodalom

Foglalkozása: A Kree Birodalom egykori társcsászára

Alkotók: Ron Marz (Író), Ron Lim (Rajzoló)

Első megjelenése:

  • Ezüst Utazó (Silver Surfer) Vol. 3 #53 - 1991. augusztus
  • Bosszúállók (Avengers) Vol. 1 #346 - 1992. január

Képességek: 

  • Emberfeletti erő: A Kree harcosoknak kétszer akkora ereje van, mint egy hasonló korú, magasságú és testalkatú embernek.
  • Emberfeletti tartósság: A Kree nagyon strapabíró, bár nem golyóálló, még mindig teljesen képes arra, hogy könnyedén elhárítsa az olyan erős lények ütéseit, mint Amerika Kapitány, és feltételezhető, hogy sokkal erősebb találatokat is képesek túlélni.
  • Emberfeletti állóképesség: Egy Kree harcos kétszer akkora kitartással rendelkezik, mint egy hasonló képzettségű ember.
  • "Hetedik érzék": A Kree nők különféle pszichikai képességekkel rendelkeznek, amelyeket együttesen "hetedik érzéknek" neveznek. Ez a pszichés potenciál tisztánlátásként, előrelátásként vagy akár halálos tulajdonságként nyilvánult meg. Egyes Kree nők belenyúlhatnak a férfi nemű fajok elméjébe, hogy manipulálják vágyaikat, vagy teljesen kiszívják mások életerejét. A Kree technológiát azóta megalkották az erők sebészi felfedezésére és eltávolítására, a technológiai vérkutyákat pedig arra használták, hogy felkutassák a nőstényeket, akik elérik a felnőtt kort ezekkel a képességekkel

 

Átlagos Erőszint

Sűrűbb testük körülbelül kétszer annyi erőt és kitartást biztosít számukra, mint az átlagos ember.

 

Gyengeségek

  • Légzési probléma: a Kreek-nek légzési képletre van szüksége, hogy problémamentesen lélegezzen az olyan bolygókon, mint a Föld.
  • Szuper-Katona szérum: Az emberi Szuperkatona Formula maró hatással van a Kreek-re.

Történet

Dar-Benn tábornok Ael-Dann-al és több más Kree katonával együtt, miután belefáradt Clumsy Foulup uralmába, azt tervezte, hogy meggyilkolják és helyette uralkodnak. Ebből a célból létrehoztak egy robotizált Ezüst Utazót, hogy Clumsy meghaljon, és a fejét a Skrullok lába elé dobják.

 20230412_162915.jpeg

Tervük sikerrel járt, de a robot Ezüst Utazó ezután elkezdte sorra gyilkolni a Kree-ket, de Dar-Benn és társa felrobbantották.

Ael-Dan és Dar-Benn a Kree Birodalom közös császárai lettek. A Galaktikus Vihar hadművelet során mindkettőt meggyilkolta Halálmadár (Deathbird). Elméjük később a Legfelsőbb Intelligenciába került.

Címkék: karakterek, Marvel