Zhib-Ran

 new_thunderbolts_v03_right_of_power_068.jpg

Zhib-Ran (616-os Föld)

Igazi neve: Zhib-Ran

Jelenlegi álneve: Hyperion

Hovatartozás: Korábban Squadron Sinister

Nem: Férfi

Állapot: Élő

Születési hely: Mikroverzum

Alkotók: Fabian Nicieza (Író), Rick Leonardi (Rajzoló)

Első megjelenése:

Képességek: Hyperion radioaktív természetű erőkkel rendelkezik, amelyeket egy kozmikus forgatagnak való kitettség biztosított számára.

  • Emberfeletti erő: Hyperion nagy fizikai erővel rendelkezett, legalább 75 tonnát tudott felemelni.
  • Emberfeletti sebesség: Hyperion olyan sebességgel tudott futni és mozogni, amely meghaladja a legkiválóbb emberi sportolók természetes fizikai határait.
  • Emberfeletti állóképesség: Hyperion gyakorlatilag fáradhatatlan.
  • Emberfeletti tartósság: Hyperion rendkívüli emberfeletti tartóssággal rendelkezett. Képes ellenállni a szélsőséges hőmérsékleti ingadozásoknak, a nulla alatti 455 foktól a 11 000 Fahrenheit-fokig, és túléli a szélsőséges nyomást is.
  • Halhatatlanság: Hyperion immunis volt az öregedés és a betegségek hatásaira.
  • Repülés: Azáltal, hogy a kvázi-nukleáris reakciók melléktermékeit felszabadítja a testében, Hyperion hosszú ideig nagy sebességgel képes repülni a levegőben. 2 Mach (1350 mérföld/óra) sebességet tud elérni.
  • Plazmalátás: Hyperion intenzív hősugarat bocsát ki a szeméből, amely elérheti a 12 000 Fahrenheit fokot is. Az elektromágneses spektrum minden formáját látja, egyfajta "röntgenlátást" biztosítva számára, amely lehetővé tette számára, hogy az ólom kivételével bármilyen anyagon keresztül tisztán láthasson.

Gyengeségek:

  • Sugárzás: Erőinek sugárzás alapú természetéből adódóan Hyperion-t gyengítheti vagy akár károsíthatja egy bizonyos sugárzási frekvencia, amely valószínűleg egyenértékű a transzurán Argonit izotópjaival.
  • Hiperszonikus: Emberfeletti érzékszervei miatt Hyperion érzékeny a hiperszonikára, amely rendkívüli fájdalmat és vérveszteséget okozhat a fülében és az orrában.

 Apróságok: Hyperion a DC Comics Supermanjének utánzataként jött létre.

Történet

A 616-os Föld Hyperion polgári neve Zhib-Ran, és ő lakott a mikroverzumban. Később a szupergonosz csapat tagja lett a Squadron Sinister-é. Saját bevallása szerint ez a Hyperion egy világ választott uralkodója volt a Mikroverzumban. Amikor Genis-Vell véletlenül elpusztította bolygóját, elnyelte egy hatalmas Galaktikus Örvény, amit Őrszem (Sentry) hozott létre, ami megzavarta a bolygó tengelyét, és közben teljesen elpusztította azt. Zhib-Ran volt az egyedüli túlélője ennek a katasztrófának, aki kozmikus forgatagba került, mígnem a Nagymester megmentette, aki a Földre hozta. Az incidens sugárzás alapú szuperképességeket biztosított számára. Miután megtudta a Nagymestertől a világ pusztulásának okait, csatlakozott a megreformált Squadron Sinister-hez.

new_thunderbolts_v03_right_of_power_083.jpg

A Mikroverzumból kilépve Hyperion egyesítette erőit az új Doctor Spectrum-mal, és segítette őt abban a tervében, hogy meghódítsa a Földet, és keményen uralja azt, hogy "megmentse az embereket önmaguktól". Ketten Sebes Démont (Speed Demon) és Éjsólymot (Nighthawk), az eredeti Squadron Sinister két tagját "beszervezték" terveikbe. A két újonc azonban elárulta őket, és a többi Mennydörgővel együtt sikeresen megállították Zhib-Ran-t és Doctor Spectrum-ot. Mielőtt azonban elfoghatták volna őket, a nagymester kimentette mindkettejüket.

thunderbolts_2006-2012_106-015.jpg

A Nagymesternek egy olyan terve volt, hogy egy extradimenziós energiaforrást (az Erőforrás kútját) használ fel, hogy istenszerű erőket adjon magának. Zémó Báró arra készült, hogy megállítsa, ezért a Nagymester beszervezte a Squadron Sinister-t, hogy ügynökei legyenek a közelgő konfliktusban. Az elkerülhetetlen összecsapás során Hyperion-t a Rögzítő (The Fixer) és a Radioaktív Ember (The Radioactive Man) egyaránt legyőzte a csatában, akiknek sikerült magas hangfrekvenciák és olyan radioaktív frekvencia használatával legyengíteniük, amely majdnem minden erejét kiszívta Hyperion-nak, így éppen annyi ereje maradt, hogy a Halál hideg kezei ne ragadják el. Hyperion-nak valahogy sikerült megszöknie a Mennydörgők elől, és azóta sem látták.

Címkék: karakterek, Marvel